Trenér Podlázek Louda : Věřím, že druhou ligu udržíme (Boleslavský deník)

26.06.2009 16:27

Podlázečtí házenkáři slaví v letošním roce 80 let od založení oddílu národní házené. K jubileu si dali hezký dárek – postup mužů do II. ligy. Co bylo příčinou úspěchu a s jakými ambicemi půjdou Podlázečtí do II. ligy, prozradil Boleslavskému deníku trenér mužstva Jaroslav Louda.

S jakými cíli šli podlázečtí házenkáři do minulé sezony?
Cíl byl jasný. Po třech letech se vrátit konečně do druhé ligy. Motivace byla o to větší, že se tak stane při oslavě osmdesátiletého jubilea založení oddílu národní házené v naší obci.

Co rozhodlo, že se postup do druholigové soutěže podařil?
V podzimní části krajského přeboru to byly dostihy mezi námi a týmem Modřan. S ním jsme se střetli v posledním kole soutěže. Podzimní utkání se nedohrálo a opakovalo se před zahájením jarních odvet. Podlázky v něm zvítězily lepším závěrem a nastartovaly tak spanilou jízdu jarní části, když neztratily ani bod.

Kdo byl z hráčského kolektivu nejlepší a budete kádr doplňovat?
Nebylo by spravedlivé vyzdvihovat jednotlivce. Postup byl dílem kolektivního výkonu. Když se někomu nedařilo, zabrali ostatní. O doplnění mužstva jsme zatím neuvažovali.

S jakými ambicemi půjdete do druhé ligy? Nebude hrát pod strašákem sestupu, jako se to přihodilo Bakovu?
Pro většinu hráčů bude druhá liga premiérou v tak vysoké soutěži. Pouze tři hráči sbírali zkušenosti na hostování v Bakově. Máme ale i v týmu hráče, kteří si v minulosti druhou ligu zkusili. Naším jasným cílem je druholigovou soutěž udržet a podávat výkony, kterými potěšíme i naše věrné příznivce. I jim děkujeme za náš postup.

 

Zdroj : www.boleslavskydenik.cz