Muži skončili ve Finále ČP na 4. místě

25.03.2019 09:09

Finále Českého poháru - muži

Chomutov - Spořice – 23. -24. 3. 2019

 

Účastníci:              TJ Sokol Podlázky-Dalovice

                               Sokol Tymákov

                               TJ Přeštice

                               Sokol Krčín

 

Sestava:

Brankáři:    P. Tišler, V. Brzobohatý, R. Pruknar

Obránci:      P. Mikulecký, J. Sobotka, M. Barabáš

Útočníci:      K. Kučera 13, M. Horyna 12, M. Kučera 15, T. Louda 15

 

2019

Krčín

Přeštice

Podlázky

Tymákov

Krčín

 

18 : 31

24 : 21

24 : 25

Přeštice

31 : 18

 

21 : 17

30 : 18

Podlázky

21 : 24

17 : 21

 

17 : 20

Tymákov

25 : 24

18 : 30

20 : 17

 

 

Pořadí:

1.

TJ Přeštice

82 : 53

6

2.

Sokol Tymákov

63 : 71

4

3.

Sokol Krčín

66 : 77

2

4.

TJ Sokol Podlázky-Dalovice

55 : 65

0

 

Hodnocení nejlepších hráček a hráčů:

Brankářka / brankář:               Kuglerová Tereza – Sokol Tymákov

                                               Chmelík Tomáš – TJ Přeštice

Obránkyně / obránce              Drašnarová Dagmar – TJ Sokol Dobruška

                                               Šmíd David – TJ Sokol Tymákov

Útočnice / útočník                  Bittnerová Michaela – Sokol Tymákov

                                               Kydlíček Pavel – TJ Přeštice

 

Střelci

Pořadí

Příjmení a jméno

Oddíl

Počet branek

1.

Fišer Michal

Sokol Krčín

31

2.

Šelep Kamil

TJ Přeštice

26

3. – 4.

Kydlíček Pavel

TJ Přeštice

24

3. – 4.

Jahoda Jan

Sokol Tymákov

24

5. – 6.

Zimmermann Lukáš

Sokol Tymákov

22

5. – 6.

Sedlák Pavel

TJ Přeštice

22

7. – 8.

Kučera Michal

TJ Sokol Podlázky

15

7. – 8.

Louda Tomáš

TJ Sokol Podlázky

15

9.

Marek Martin

Sokol Krčín

14

10. – 11.

Linhart Jan

Sokol Krčín

13

10. – 11.

Kučera Kryštof

TJ Sokol Podlázky

13

12.

Horyna Michal

TJ Sokol Podlázky

12

13.

Hošťálek Ondřej

TJ Přeštice

10

14. – 15.

Václavek Ondřej

Sokol Krčín

8

14. – 15.

Kugler Jakub

Sokol Tymákov

8

16.

Kroft Roman

Sokol Tymákov

7

17.

Kroc David

Sokol Tymákov

2

 

Hodnocení akce:

Sportovní úroveň zúčastněných družstev při Finále 45. ročníku Českého poháru pro ročník 2018/2019 by se dala v obou kategoriích rozdělit do více výkonnostních úrovní. V kategorii žen družstva TJ Sokol Tymákov A a TJ Sokol Dobruška jednoznačně převyšovala zbylé celky. Je vidět, že obě družstva jsou plna reprezentantek. Ve vzájemném utkání o první místo byl souboj dlouho vyrovnaný, přičemž Tymákov rozhodl o svém vítězství až díky lepší fyzické připravenosti a širší lavičce, jelikož Dobruška nebyla v kompletní sestavě. Druhou výkonnostní skupinu pak tvořila družstva TJ Přeštice a TJ Stará Ves nad Ondřejnicí. Přeštické házenkářky si pohlídaly v poklidu svůj souboj o 3. místo. Pro jejich soupeřky, staroveská děvčata, byl už samotný postup do finálových bojů velkým úspěchem, a tak vzhledem k nejnižšímu věkovému průměru zaplatily svou nováčkovskou daň, i když i přes toto měly v utkáních pasáže, kdy hrály vyrovnaně.

V kategorii mužů měl závěrečný turnaj jednoznačného vítěze, družstvo TJ Přeštice. Ve všech utkáních výrazně převyšovali své soupeře díky pestré a rychlé kombinační hře. V souboji o 2. místo mezi Sokol Krčín a TJ Sokol Tymákov A se rozhodlo až v samotném závěru, přičemž ani remíza by Krčínu nestačila. Turnaj naopak nezastihl v optimálním rozpoložení družstvo TJ Sokol Podlázky, u kterého se projevila velká marodka v obranných řadách.

Všichni přítomní na turnaji hráli v rámci fair-play a všechna utkání proběhla bez zbytečných excesů, které by museli řešit rozhodčí. Ti svojí kvalitou byli přínosem celé akce. Během akce nedošlo k žádnému vážnému zranění, a tak přítomný zdravotní dozor nemusel žádný takovýto případ řešit.

V sobotu večer proběhl pro všechny společenský večer s rautem a zábavou v nedalekém penzionu, který si účastníci užili naplno.

Ubytování a stravování bylo zajištěno přímo ve sportovní hale ve Spořicích, některé oddíly využily k ubytování i jiné penziony a hotely v Chomutově a blízkém okolí na základě organizačních pokynů a doporučení pořadatele.

Výborné od pořadatelů bylo i zajištění online zpravodajství ze všech utkání na portálu www.onlajny.cz , kdy za celý víkend zhlédlo utkání na tomto portálu přes 12000 unikátních uživatelů.

Organizátoři z KNH Chomutov si zaslouží za svou práci na přípravách a vlastní realizaci akce absolutorium, přičemž byla patrná jejich zkušenost z realizace stejné akce  před dvěma lety. Navíc dovedli operativně zareagovat na požadavky s dopravou, za což jim staroveská děvčata velice děkovala.

 

Komentář:

Předposlední březnovou neděli naši borci završili úspěšnou cestu pohárek ve finále v hale ve Spořicích nedaleko Chomutova, kde nám byli soupeřem borci z Tymákova, kde jsme byli 45minut více než vyrovnaným soupeřem, ale odešli jsme hlavně fyzicky a tak se z vítězství radoval soupeř 17:20, ačkoli jsme vedli v průběhu zápasu 9:5, 15:13.

Ve druhém utkání nás čekal velice známý soupeř a tím byli borci z Krčína, kteří nás také přehráli výsledkem 21:24.

Po prvním dnu byl jasný tedy náš výsledek a tím bylo poslední 4. místo. Naopak z vítězství se dopředu mohli radovat borci z Přeštic, kteří předváděli naprosto odlišnou házenou od ostatních celků a zaslouženě se za své výkony vyhřívali na trůnu – gratulujeme. V nedělním zápase nás pak přehráli 17:21.

Poděkování opět patří do Chomutova za skvěle zvládnutou akci a organizaci!! Naši borci jeli bohužel ve velice okleštěné sestavě, kdy jsme se museli obejít hned bez trojce obránců Doležal, Barabáš, Kešner a do útoku pak chyběl Černý a Dörfl. V brance se střídali Brzobohatý, Tišler a Pruknar. Na obraně pak celý turnaj hrál Sobotka, Mikulecký a Barabáš. V útoku pak řádili bratři Kučerové, Louda a Horyna. Na střídačce pak známé duo Louda, Šimůnek, které doplnil v roli asistenta Doležal.

Přestože jsme jeli pro lepší výsledek, tak si naši borci zaslouží pochvalu za předvedené výkony v celé své cestě pohárem.

Tímto bych Vás rád pozval již tuto neděli na první jarní zápas, kdy v neděli 7.4. od 14:30 hostíme Sokol Krčín. Přijďte povzbudit naše borce za dalšími důležitými body do tabulky!!

 

Michal Barabáš