Talentované házenkářky Podlázky neopustí

09.09.2010 19:39

Po dlouhých letech, kdy v Podlázkách končila výchova dívčích házenkářských nadějí v dorosteneckých kategoriích, si vedení klubu uvědomilo, že je škoda, aby jejich talentované dorostenky odcházely do nedalekého Března či Bakova nebo dokonce s národní házenou skončily.

Zvlášť pak po zdejším úspěchu, kdy vyhrály středočeskou oblastní soutěž a na mistrovství republiky se umístily na hezkém pátém místě, bylo vytvoření kategorie žen nutností.

„Je moc dobře, že jsme se založení žen dočkaly. Nikomu se ze známého prostředí odcházet nechce,“ ví svoje útočnice Protivná.

Podlázky zatím mnoho děvčat starších osmnácti let nemají, budou proto nuceny hrát jak proti A týmům svých soupeřů, tak proti rezervám. Naštěstí v dorostenecké kategorii nastupuje několik dobře hrajících děvčat, která jistě svým kolegyním vypomohou.

Proto ženy zahájily letní přípravu pod vedením trenéra Radka Ulmana společně s dorostenkami a poprvé se představí 11. září ve dvojzápase v Praze – Modřanech. Budeme společně tomuto mladému týmu držet palce do nastávající sezony i dalších let.

 

Zdroj: Boleslavský deník