Tak jsme prvoligový !! hlásili kluci cestou z Litohlav :) + komentář Michala Barabáše

15.06.2014 16:14

14. června 2014

 

Muži

TJ Všenice      -       TJ Sokol Podlázky-Dalovice „A“         13 : 21  (6 : 8)

Sestava:

L. Miler, P. Tišler, P. Mikulecký, J. Doležal, P. Kešner, J. Sobotka, R. Kuta,

K. Kučera 2 br., T. Louda 7, M. Černý 5, M. Kučera 1, M. Barabáš 6, K. Žanta

 

15. června 2014

 

Muži

TJ Litohlavy      -       TJ Sokol Podlázky-Dalovice „A“       14 : 24  (3 : 13)

Sestava:

L. Miler, P. Tišler, P. Mikulecký, J. Doležal, P. Kešner, J. Sobotka, R. Kuta,

K. Kučera 3 br., T. Louda 7, M. Černý 5, M. Kučera 1, M. Barabáš 7, K. Žanta,

R. Ulman 1

 

Komentář:

Poslední dvojkolo mělo rozhodnout, zda postoupí naši borci, či házenkáři z Čakovic. Zejména pak sobotní zápas ve Všenicích, které ještě doma neprohráli. 
Utkání začalo v 16 hodin za pěkného počasí na místním lupkovém povrchu. Lépe jsme začali my a šli díky dvěma trefám Loudy do vedení 2:0. Obrana šlapala výtečně a v brance byl výtečný Miler. Útok se tentokrát nikam nehnal a v klidu vyčkával na šance, které chladnokrevně proměňoval. První branku jsme dostali až v 9. minutě. Do konce prvního poločasu to bylo stále vyrovnané a my šli do šaten za dobrého stavu 8:6 pro nás. Opravdu dobrý výkon celého týmu, utkání mělo správě vyhecovaný náboj a diváci? Domácí hnali své koně za pomocí bubnu, ale my jsme se také mohli spolehnout na oporu v hledišti, přijelo nás podpořit zhruba 25 našich fanoušků.
Pokud byl první poločas opravdu dobrý, tak ten druhý neměl chybu. Ačkoli domácí hned z prvního útoku vstřelili branku a dotáhli se na jednobrankový rozdíl, tak jim to nebylo nic platné, jelikož útok hned odpověděl. Poté si vzala slovo naše výtečně hrající obrana v čele s dnes výborným Milerem a na dalších zhruba 8 minut zavřeli klec a my jsme si vytvořili rozhodující náskok na 11:7, všichni byli ve varu, do konce zápasu však zbývalo stále ještě něco přes 20 minut. Domácí hráči se nevzdávali a dotáhli se ve 40. minutě na 10:13, ovšem to bylo vše. Několika pěknými souhrami v útoku jsme opět odskočili už na 16:11, poté na 20:12 a bylo rozhodnuto. Do konce zápasu zbývaly 3 minuty a všem bylo jasné, že Podlázky jsou ve výtečné formě a hlavně, poprvé si odvezou plný bodový zisk ze Všenic. Konečný výsledek 21:13 z našeho pohledu vyřkl spolehlivý a opravdu dobrý rozhodčí Honza Baumruk z Kyšic za skandování hostujících Fans. V tomto zápase nejde vyzdvyhnout jednotlivce, ačkoliv Miler chytal výtečně, tak to bylo zásluhou celého týmu, střídačky i diváků.
Sestava byla standartní - Miler v brance výtečný a záda mu kryl ze střídačky Tišler. V obraně klasika, Mikulecký, Doležal, Kešner, všichni 3 výborní a na střídačce připraven Sobotka s Kutou. V útoku jsme nastoupili také standartně, Louda, Barabáš a Kučera K., ale postupně se do hry zapojil i Černý a Kučera M., znovu všichni výteční a na střídačce byl připraven ještě Žanta.
Čekalo se na výsledek Čakovic. SMSka nám sdělila, že Čakovice o branku vyhráli doma s Kyšicema. Kurňa. Rozhodne až poslední kolo.
Ubytovaní jsme byli v Dobřívi v místní sokolovně. Po zápase jsme se perfektně nadlábli v místní restauraci, zapili to 3-5 Plzničkami a šlo se na ubytovnu. Vše bylo jasné, o co jde. Zhlédli jsme fotbal a šlo se spát. Nejen u mě nervozita vyhrála a nešlo mi usnout, postup je blízko.
Brzo ráno jsme vstali, dali si dobrou snídani a již v půl 10 jsme čekali v Litohlavech na hřišti, kde jsme ještě nikdy nezískali ani bod.
Ačkoli jsou Litohlavy letos poslední a my první, tak jsme nesměli soupeře podcenit. 
Je 11 hodin a rozhodčí Slavík z Nýřan zahajuje naše utkání o všechno za podpory zhruba 30 našich fanoušků, kteří chtěli být u toho. Naši borci vlétli do zápasu jako uragán, ve stejném složení jako v sobotu, jen do sestavy přibyl Ulman. Brzo jsme se ujali vedení a postupně ho navyšovali. Po 30ti minutách, kdy byl znovu výtečný Miler s celou obranou a útok taktéž, svítil na ukazateli stav 3:13 z pohledu domácích, utkání vcelku nudné, nezáživné, ale zbývalo pouhých 30 minut do I. LIGY. Ve druhém poločase nastoupil do branky Tišler a do obrany Kuta se Sobotkou. Domácí se nechtěli vzdát a snížili na rozdíl 6ti branek, nám se nedařilo nic, možná i trošku podceněním atd., ale opět jsme se dokázali koncentrovat a dotáhli utkání do vítězného konce, po 60. minutách byl stav jednoznačný, 24:14 pro Podlázky, diváci bouřili, hráči oslavovali, všude stříkalo šampáňo a my oblékali trička s nápisem I. liga. Křičeli se oslavné chorály, skákalo se a nakonec se i fotilo.  Po cestě domu se stavělo na několika bezinkách pro doplnění tekutin a následovala cesta do Podlázek, kde se objíždělo kolečko, troubilo se a konec byl u místního pohostinství, kde na nás čekali fanoušci a vítali nás obrovským potleskem. Opět se popíjelo, křičelo, jedlo, slavilo atd.Až do pozdních ranních hodin. Není divu - je co slavit !!!
Chtěl bych nejen za sebe ale za celý mančaft poděkovat Vám, divákům, co jste jeli za námi na Plzeňsko kolem 150km, abyste mohli být u toho a pomoci nám. Ovšem díky patří všem divákům za celou sezonu. Všichni víme, že v druhé lize máme nejvyšší návštěvnost, Podlázky házenou žijí !!! A teď můžeme přepisovat dějiny, po 5ti letech ve druhé lize si Podlázky POPRVÉ za 85let od založení zahrají nejvyšší soutěž mezi smetánkou NH. 
Doufám, že nám zanecháte přízeň a budete nás podporovat, možná ještě v hojnějším počtu i v první lize, přestože se bude spíše prohrávat než vyhrávat, ale všichni udělám vše pro to, aby se Podlázky nějakou dobu v nejvyšší soutěži udrželi !!! 
Dále bych Vás všechny rád pozval již tuto sobotu na hřiště, kde oslavíme všichni společně 85 let od založení klubu a zároveň se rozloučíme s letošní sezonou, tou nejsladší možnou formou, POSTUPEM !!!

 

    Michal Barabáš