Podlázky udržely I.ligu + shrnutí Michala Barabáše

31.05.2015 16:30

31. května 2015

Muži

TJ Sokol Podlázky-Dalovice „A“  -   1.NH Brno        23 : 15  (12 : 9)

Sestava:

P. Tišler, L. Miler, P. Mikulecký, J. Sobotka, J. Doležal, P. Kešner,

M. Košárek, K. Havel, M. Barabáš 4 br., K. Kučera 8, T. Louda 1,

M. Černý 7, L. Chamer1, L. Duchek, K. Žanta 2 

 

Komentář Drakenu Brno

 

30. května 2015

Muži

TJ Sokol Podlázky-Dalovice „A“   -     Draken Brno     17 : 15  (9 : 6)

Sestava:

P. Tišler, L. Miler, P. Mikulecký, J. Sobotka, J. Doležal, P. Kešner,

M. Košárek, M. Barabáš 2 br., K. Kučera 7, T. Louda, M. Černý 2,

L. Chamer1, L. Duchek 5

 

Komentář:

Včera nám skončila naše premiérová sezona v první lize. Před posledním dvojkolem na tom byli o dva body lépe Opatovičtí házenkáři, a tudíž jsme museli oba zápasy vyhrát a doufat, že Opatky alespoň jednou prohrají.

V sobotu jsme za krásného počasí hostili již sestupující Draken Brno. Do branky nastoupil Lukáš Miler, v obraně Pavel Mikulecký, Michal Košárek a Petr Kešner v útoku pak kapitán Kryštof Kučera, Martin Černý a Lukáš Chamer. Utkání začalo útočně, kdy v 7. minutě byl stav 4:3 pro nás. Bohužel poté přišel útlum v útoku a jen díky skvělé obraně a výtečně chytajícímu Milerovi dokázali hosté pouze vyrovnat. Náležitě musela přijít změna v útoku, kdy Lukáše Chamera vystřídal Michal Barabáš a Martina Černého, Lukáš Duchek a do šaten jsme šli za stavu 9:6 pro nás.

Ve druhém poločase jsme dokázali náskok ještě zvýšit, ovšem ke konci se hosté dokázali díky několika chyceným balonům a rychlými brankami dotáhnout na konečných 17:15. V utkání stojí za vyzdvihnutí výkon celé obrany v čele s Milerem a v útoku pak opět střelecký příděl Kučery-7branek, kterého doplnil 5 klíčovými brankami Duchek, po dvou brankách přidali Barabáš a Černý, jednu branku Chamer. Utkání řídil s přehledem Jirka Bláha.

Po zápase jsme se dozvěděli vynikající zprávu - Opatovice prohráli doma s Nýřany (za což jim posíláme na dálku obrovské DÍKY) o branku, a tudíž bylo na nás v neděli vyhrát a tím pádem se nemuset ohlížet na výsledek Opatovic.

 

V neděli od 11 hodin jsme opět za krásného počasí hostili již zachráněné 1.NH Brno. Nutno podotknout, že přijelo v dosti oslabené sestavě. V brance nastoupil opět Lukáš Miler, obrana Pavel Mikulecký, Petr Kešner, Michal Košárek a v útoku Kryštof Kučera, Martin Černý a Michal Barabáš.

Oba týmy od úvodního hvizdu předváděli podobný výkon, jako v posledním vzájemném klání, když oba útoky jasně převyšovaly hru obran. V brance Milera vystřídal Tišler a v obraně pak Kešnera nahradil Sobotka. Ačkoli jsme nedali šestku, tak jsme díky tomu našli nového střelce pokutových hodů, a tím se stal Kamil Žanta, který s chladnou hlavou oba proměnil. Díky několika úspěšným zákrokům Tišlera jsme šli do šaten za stavu 12:9.

Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe my a díky trpělivé hře a přesným zakončováním individuálních akcí Kučery a proměňování trestných hodů Černým jsme odskočili na 14:9. Hosté vstřelili první branku druhého poločasu až v 11. minutě a zdálo se být rozhodnuto, jak toto utkání dopadne. V obraně nahradil na beku Sobotku Doležal, který na tomto postu odvedl výtečnou práci, ke konci utkání dostal v obraně první šanci nastoupit k prvoligovému utkání Karel Havel a v útoku naši borci ve složení Kučera-Barabáš-Chamer předváděli krásné systémy zakončené přesnou střelbou a diváci si doslova konec zápasu mohli naplno užívat. V posledních deseti minutách, pak ještě Chamera nahradil Tomáš Louda a pokračovalo se v systémové hře, kterou i Louda okořenil vstřelenou brankou, kdy mu o brankáře nahrál Žanta. Konečný výsledek 23:15 vyslovil spolehlivý rozhodčí Honza Adámek a oslavy záchrany první ligy mohli propuknout naplno. (díky lepšímu vzájemnému utkání s Opatovicemi 22:24 a 26:22 jsme v konečné tabulce se stejným počtem bodů zachráněni).

Výtečně zachytal Pavel Tišler a zejména druhý poločas zahráli naši obránci výtečně. V útoku pak opět řádil Kučera-8branek, kterého doplnil 7 brankami Černý, 4 Barabáš, 2 Žanta a po jedné brance pak Chamer s Loudou.

 Obrovské díky patří opět vynikajícím divákům a to nejen za tento víkend, ale za celou sezonu, kdy nás podporovali v hojném počtu, i když se zrovna příliš nedařilo.

 

V úvodní sezoně jsme získali slušných 17 bodů, hlavně díky famóznímu podzimu se ziskem 11bodů. Na jaře bohužel přišlo citelné oslabení v útoku (Kučera Michal studijně odcestoval a Tomáš Louda se zranil). Jako dobrá posila se ukázal Čechovský, který se bohužel po dvou zápasech také zranil, takže ho dobře zastoupili hostující Chamer s Duchkem. Další velkou posilou bylo hostování Košárka, který vyztužil naši obranu. Nesmím také zapomenout na Petra Kešnera, který k nám také hostuje, jenže už tak dlouho, že ho bereme za vlastního Emotikona smile Všem těmto hráčům patří díky a doufejme, že nám pomůžou i v nadcházející sezoně. Suverénně nejlepším střelcem se stal Kryštof Kučera, kterému vyšla sezona na jedničku a okořenil ji i startem na utkání Čechy - Morava (2 branky). Doma jsme dokázali získat 13 bodů za 6 výher, 1 remízu a 4 porážky. Venku jsme pak dokázali vyhrát v Tymákově a 1.NH Brno. Jako jediní jsme však dokázali prohrát s Drakenem Brno, který jako druhý nováček předváděl sympatické výkony, několik utkání prohrál o branku, ale získal pouhé 3 body.

Minimálně pro další sezonu jsme stále prvoligový a opět se sejdeme koncem srpna na Potoce. Děkujeme.

 

            Michal Barabáš