2. liga - Komentář k utkání s Ejpovicemi

03.10.2010 09:30

2. října 2010

Muži

TJ Sokol Podlázky-Dalovice „A“  -   TJ Sokol Ejpovice          15 : 14  (6 : 8)

Sestava:

 L. Miler, R. Pruknar, P. Mikulecký, J. Mikulecký, J. Doležal, R. Kuta, O. Barabáš,

M. Kučera 3 br., T. Louda 3, M. Barabáš 4, K. Kučera 5, R. Ulman, K. Žanta

 

Komentář:

            V sobotu 2. října se na našem hřišti Na Potoce představilo v 7. kole II. ligy družstvo TJ Sokol Ejpovice. Soupeř, který byl na 4. místě ligové tabulky, byl velice těžký. Za pěkného podzimního odpoledne se hrálo vyrovnané utkání. Místy až příliš nervózní.

            Od začátku utkání měli na vrch obrany v čele s brankáři. Až ve 4. minutě utkání padla první branka, bohužel do naší sítě. Od té doby hosté vedli o jednu až dvě branky. Naši útočníci se jen těžko prosazovali proti tvrdé hře obrany soupeře (Ejpovice mají nelepší obranu II. ligy). Střelecky se nedařilo ani našemu nejlepšímu střelci Kryštofu Kučerovi, který zahájil utkání neproměněným pokutovým hodem. Přesto zaznamenal v 1. poločase 4 branky. Skóre v poločase 6 : 8 odráželo stav na hřišti.

            Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním vývoj utkání obrátit. Hosté však zvýšili na 6 : 9 a nám se nedařilo vstřelit branku. Po výroku rozhodčího, který se nelíbil našim hráčům ani příznivcům, byl za nesportovní chování vyloučen Kryštof Kučera na 5 minut. Soupeř hru v početní převaze nezvládl a my jsme brankami Tomáše Loudy a pak Michala Barabáše z pokutového hodu snížili na rozdíl jedné branky. Ve druhém poločase se střelecky nedařilo K. Kučerovi, na kterého se obrana soupeře soustředila nejvíce. Střelecky ho zastoupili ostatní hráči. V 15. minutě jsme srovnali na 11 : 11 a zdálo se, že vývoj utkání obrátíme. Opak byl pravdou. Hosté vstřelili dvě branky a utkání se zdálo ztracené. Naši muži neházeli flintu do žita a bojovali až to konce. To se vyplatilo. Jeden a půl minuty před koncem jsme vyrovnali. Míč měli hosté a dost času vymýšlet, jak strhnout vítězství na svou stranu. Naše obrana zahrála velmi dobře a získala míč. Nyní jsme měli půl minuty, abychom vstřelili vítězný gól. A utkání se vyvíjelo jako před týdnem v Záluží. Faul a my jsme měli možnost posledního hodu. Po oddechovém čase si vzal míč Kryštof Kučera a proměnil.

            Zvítězili jsme v utkání, ve kterém jsme stále dotahovali vedení soupeře. Poděkovat musíme všem hráčům, že bojovali i za nepříznivého vývoje utkání. Obrana podala dobrý výkon a to se projevilo i na 60% úspěšnosti brankáře Lukáše Milera.